Strindberg – Enslingen i Blå Tornet & Den starkare

Med Strindberg i fokus

Varudeklaration:
Enslingen i Blå Tornet är en nyskriven monolog som gestaltar den cancersjuke Strindberg i sitt hem på Drottninggatan i Stockholm några veckor innan han dör. August ser tillbaka på sitt liv, brottas med sitt förflutna, relationerna med kvinnorna, hur hans samtid betraktat och behandlat honom samt funderar över vad som händer när livet släcks.

Den Starkare utspelar sig en julafton i slutet av 1880-talet. Fru X möter väninnan fröken Y på ett damcafé. Under den korta samvaron blir det uppenbarat att kvinnorna har varit rivaler och styckets dramatik ligger i osäkerheten om vem som egentligen är den starkare av de två.

Författare:
Enslingen i Blå Tornet: Nicke Wagemyr
Den starkare: August Strindberg

Medverkande:
Nicke Wagemyr, Pernilla Parszyk, Carina Perenkranz

Regi:
Marianne Tedenstad

Föreställningens längd:
C:a 1 tim plus paus.

Lämpliga spelplatser:
Teatrar, samlingslokaler med scen.

Recension:
Norrtälje Tidning, 6 nov 2012