Ståmatålmannen

Ståmatålmannen

Manus: Ulf Larsson, Marianne Tedenstad och Nicke Wagemyr efter en idé av Ulf Larsson
1987 Apollo Teatern Näsbypark
Regi: Marianne Tedenstad
Medverkande: Gustaf Bartfáy, Mia Ståhl och Nicke Wagemyr
1994-95 Apollo Teatern Täby Centrum
Medverkande: Johan Petersson, Mia Ståhl Broborg och Nicke Wagemyr
Pjäsen handlar om barnen Rutan och Palle och ett tandläkarbesök som övergår i en fantasi om tandtrollen Rötan och Plakke samt Ståmatålmannen som duellerar i en gigantisk mun. Vi skrev pjäsen tillsammans med Ulf Larsson och gjorde dundersuccé med den på Cocos Teatern redan 1981. Cecilia Hagen kom på premiären och blev fullkomligt begeistrad, så hon gav oss en bild på första sidan och hela mittuppslaget i Expressens nöjesbilaga. Detta gav ett mycket positivt gensvar som vi knappast hade räknat med. 1984 hade en ny kull barn vuxit upp och pjäsen gjorde dundersuccé igen i samma lokal i Näsbypark, fast i Apollo Teaterns regi liksom 1994-1995 på Apollo Teatern i Täby Centrum.