Musikalen Alexander

Musikalen Alexander

av Jan Simonsson
1988 Apollo Teatern Näsbypark
Regi: Marianne Tedenstad
Medverkande: Mia Ståhl, Jan Simonsson och Nicke Wagemyr
Handlingen äger rum bakom manegen på Cirkus Doppel-Schwoppel. Karaktärerna är Clownen Alexander som är förälskad i lindansösen Nanita som är förälskad i krokodiltämjaren Balle Allan som har lärt upp krokodilen Ernst att köra bil. Alla är anställda av direktör Doppel-Schwoppel som har sågspånsallergi. Elsie Nyman gjorde en fantastisk handdocka föreställande krokodilen Ernst som fick ett dramatiskt liv. En vecka före premiären försvann han på tunnelbanan, återfanns och han öde blev följetong i Expressen under ett par veckor. En musikal för barn som vi spelade för fulla hus två gånger om dagen, fem dagar i veckan under flera månader.