Krisfesten

Krisfesten

1992-93 Tibble Teater Täby
Texter: Christer Johansson, Jan Simonsson, Nicke Wagemyr m.fl
Regi: Marianne Tedenstad
Koreografi: Susanne Berglund-Samuelsson
Musikalisk ledare: Kenneth Staag
Vår nionde revy. Året innan hade vi pratat med Robert Gustafsson om att vi gärna ville ha med honom i vår revy igen, vilket han ville, men vid det här laget hade han blivit minst sagt fullbokad och kunde inte medverka hos oss. Han ställde i alla fall upp på sin lediga dag som hemlig gästartist på nyårsafton. Publiken jublade och Täbyborna är än i dag stolta över att de fick upptäcka Robert innan någon annan. Som kuriosa vill vi också berätta att ett par år innan vi engagerade Robert i vår nyårsrevy hade han sökt till Apollo Teatern som praktikant när han gick på scenskolan, men då hade vi inget lämpligt jobb att erbjuda honom och han gjorde sin praktik på Stadsteatern i Stockholm. Vi på Apollo Teatern har alltid förundrats över hur han kunde vara på Stockholms Stadsteater under hela sin praktiktjänst utan att de upptäckte hans stora begåvning. Han blev nämligen inte erbjuden någon fortsatt tjänst där. Det var först långt senare i Roberts karriär som han kom tillbaks till Stockholms Stadsteater, då som firad stjärna, och om man ska tro tidningarna, höjde Stockholms Stadsteaters besökssiffror väsentligt.