Fenomenalen

Fenomenalen

2000 Nalen Stockholm.
Texter: Jan Simonsson, Christer Johansson, Anna Ploby, Nicke Wagemyr m.fl.
Regi: Marianne Tedenstad
Koreografi: Anders Butta Börjesson
Musikalisk ledare: Mats Gaffa Karlsson
Apollo Teatern bjöds in att spela nyårsrevy i ”Stora salen” på Nalen. Vid millennieskiftet ville man dock ha stora salen som festlokal så vi fick vänta med premiären till trettondagsafton. Lokalerna på Nalen var inte avsedda för annat än musik, så vi fick tänka på ett nytt sätt, vad det gällde dekor och rekvisita och göra mer avskalade revyer än vi var vana vid. Ensemblen bestod av apolloiterna Nicke, Anna och Annica med förstärkning av violinisten Malin My Nilsson, Nicklas Wahlgren och Thorsten Andreassen samt ett fyramannaband under ledning av Gaffa. Gösta Krantz var också med i ensemblen, men fyra dagar innan premiären fick han stroke. Det kändes som ett riktigt bakslag. Alla vi som jobbade med revyn blev naturligtvis chockade, men ”the Show must go on” och efter omdisponeringar i materialet hade vi vår premiär som planerat. Gösta Krantz blev återställd, men inte i tid för att medverka i vår produktion.