Fantomen på Tibble

Fantomen på Tibble

1989-90 Tibble Teater Täby
Texter: Ami Heidvall, Christer Johansson, Jan Simonsson, Nicke Wagemyr m.fl.
Regi: Marianne Tedenstad
Koreografi: Susanne Berglund-Samuelsson
Musikalisk ledare: Magnus Johansson
Den sjätte revyn. Susanne Berglund Samuelsson kom in som koreograf och stannade hos oss i flera år och lyfte vår balett till en ännu högre nivå än tidigare. Hennes dansnummer älskades av vår publik. Johan Rheborg, som hade hjälpt till med förarbetet under ett par revyer, kom med i ensemblen och visade sig vara ett riktigt fynd. Detta år hade Nicke specialskrivit en sketch till Sten Ardenstam som Sten, Johan och Annette Wiberg från baletten gjorde tillsammans. Den hette ”Provfilmningen” och handlade om en trädgårdsmästare som gjorde audition för en reklamfilm. Just den sketchen blev en riktig klassiker och har sedan dess spelats varje år i flera revyer runt om i landet och även gjort succé på Dizzie Showteater i Oslo. Micael (Fantomen) Samuelsson var hemlig gästartist på nyårsafton.