Bollarna i luften

Bollarna i luften

1991-92 Tibble Teater Täby
Texter: Stig Grybe, Robert Gustafsson, Christer Johansson och Nicke Wagemyr m.fl.
Regi: Marianne Tedenstad
Koreografi: Susanne Berglund-Samuelsson
Musikalisk ledare: Anders (The Real Group) Edenroth
Den åttonde revyn. Vi engagerade en av Sveriges mest uppskattade artister, nämligen Stig Grybe. En strålande Louise Raeder engagerades också och de två hade tidigare spelat tillsammans på Vasan i Stockholm, så det blev en lycklig återförening. Dessutom engagerades en för allmänheten helt okänd Robert Gustafsson. En ung skådespelare som satte guldkant på varje replik han tog i sin mun. Han spelade sketcher, dansade och sjöng med en skärpa som aldrig tidigare hade skådats på en svensk scen. Kritikerna och publiken stod eniga. En klart lysande stjärna hade fötts. Johan Rehborg såg Robert hos oss, vi förmedlade kontakten och om jag inte missminner mig var det Johan som introducerade Robert i Killinggänget. Även Ulf Larsson såg Robert hos oss första gången. Ulf ringde dagen efter för att få kontakt med Robert och efter förmedlad kontakt plockade Ulf honom direkt efter Apollorevyn till sin show på Tyrol. Bosse Parnevik som varje år kom och såg våra revyer, kom fram till mig redan efter första akten av ”Bollarna i Luften” och bad mig skicka in ett videoband till LIS (Lokalrevyer i samverkan) så att Robert kunde vara med och tävla om Parneviksstipendiet. Vi satte samman ett band med några av Roberts nummer och gissa vem som fick stipendiet?! Sedermera erbjöds Robert jobb i Parneviks Revyparty på Cirkus och det var där Robert fick sitt definitiva genombrott. I ”Bollarna i luften” var Frej Lindqvist hemlig gästartist på nyårsafton.