Är det här man badar?

Är det här man badar?

2001 Laholms Teater Laholm
Texter: Christer Johansson, Anna Ploby, Jan Simonsson, Nicke Wagemyr m.fl.
Regi: Marianne Tedenstad
Koreografi: Anders Butta Börjesson
Musikalisk ledare: Hans-Olov Berg-Beijer
Revyn namngavs efter en Laholmshistoria som finns återgiven i en bok med samma namn. Med sin intensitet och omätliga lockelseförmåga lyckades Johannes Brost övertala Nalens revyensemblen att Sveriges medelpunkt om sommaren är Mellbystrand och Laholm. Det finns en underbar teater i Jugendstil från 1912 på Hästtorget i Laholm. Teatern hade nyligen blivit upprustad i originalstil. Johannes mamma Gudrun Brost hade gjort sin skådespelardebut på teatern 1939 och Johannes hade fått förfrågan flera gånger från Laholms kommun om han inte ville starta någon verksamhet på teatern. Johannes som annars är bosatt i Stockholm men sedan bardomen sommarboende i Mellbystrand, tog kontakt med kommunen och berättade om sitt samarbete med Apollo Teatern och vi hade ett möte med en hel delegation från Laholms kulturnämnd samt kultursekreteraren Therese Ehrenborg som var i Stockholm på konferens. Efter det mötet beslutades att Apollo Teatern skulle göra ett försök att sätta upp sommarrevy på Laholms teater. Johannes och Marianne åkte ner till Laholm och knackade dörr hos företagarna och tillsammans med kommunens satsning fick vi ihop tillräckliga medel för att sätta igång projektet. Det blev en lyckad sommar, ensemblen badade i havet och umgicks som en enda stor familj på dagarna och på kvällarna spelade vi revy för utsålda hus.